ریحان


نام علمی:  Ocimum basilicum


        

ريشه، برگ، گل و دانه ريحان در طب گياهي مورد استفاده قرار مي­ گيرد. عصاره­ ي ريحان با شكر براي رفع درد سينه، تنگي نفس و سرفه مناسب است، جويدن آن نیز براي زخم هاي دهان و بوييدن آن براي رفع سردرد مفيد است. برگ هاي ريحان جهت قي كردن، سكسكه، پليپ هاي بيني و جوشانده­ ي آن براي شست و شوي زخم و جراحت بكار مي­ رود. اين گياه به طور كلي معطر، قابض و بندآورنده­ ي اسهال خوني است و برگها نيز خاصيت تب بري دارد. مصرف دانه­ ي ريحان براي بيماري هاي كليوي مفيد بوده، دم كرده­ ي آن مسكن، تب بر و ملين است و براي درمان سوزاك، اسهال خوني و اسهال مزمن بكار مي ­رود. همچنين جوشانده ­ي تخم براي آفتاب زدگي و بيماري وبا مفید است. كوبيده­ ي تخم ريحان با صمغ عربي براي درمان اسهال بکار می ­رود. گل هاي ريحان نيز خاصيت ضد سرفه داشته و بادشكن و مدر است.

 این گیاه در باغات سبزی در فصل بهار کشت می ­شود.

 

نویسنده: مریم عیدی

 ۱۳۹۴/۱۱/۵ ه‍.ش.

 ۱۹:۱۵:۲۶