خلر


نام علمی:  Lathyrus sativus


نام ترکی: کلول


روغن دانه گیاه، مسهل خیلی قوی و در مورد برخی مزاجها خطرناک و ایجاد ناراحتی و عکس العمل شدید می­ کند. دانه ­های تیره رنگ آن مسمومیت ایجاد می ­کند که باعث عدم انقباض ماهیچه ها همراه با درد شدید است. خوردن پخته دانه آن با عسل برای تسکین سرفه، درد سینه، صاف کردن ریه، تحلیل اخلاط، دفع فضولات از روده­ ها، ازدیاد ترشح شیر و ادرار مفید است و قاعده آور نیز می ­باشد.

 

مضرات: مضر اعصاب است و خوردن خام آن ایجاد سردرد می ­کند. مقدار خوراک آن تا 40 گرم است که باید با شراب و عسل خورده شود.

 

این گیاه در مشگین شهر می ­روید.



نویسنده: مریم عیدی

 ۱۳۹۴/۱۱/۸ ه‍.ش.