ارزن

نام علمی: Panicum miliaceum    

نام ترکی: داری


این گیاه شکم را بند می آورد و مدر و قابض است. اگر دانه پوست گرفته آن را در شیر تازه پخته و بخورند برای نرم کردن سینه و تولید اسپرم مفید است، ولی ایجاد گرفتگی مجاری عروق و سنگ مثانه می کند، از این جهت باید با شکر و عسل خورده شود. جوشانده ریشه و شاخه­های آن را برای رفع وجود خون در ادرار در زنها و شستن تاولهای پوست بکار می برند. مالیدن روغن ارزن بر زخم بواسیر موجب بهبودی سریع زخم می­گردد، خوردن حلیم ارزن (ترکیب پخته شده آرد ارزن با شیر) جهت تصفیه خون کاربرد دارد. غرغره کردن با جوشانده ارزن در درمان عفونت لثه مفید است، همچنین جوشانده ارزن دارای خاصیت نرم کنندگی بوده و شستن صورت با ان موجب از بین رفتن لک صورت و جوشهای پوستی می­گردد. این گیاه بعضی اوقات در زمین های کم قوت و شنی کاشته می شود. همچنین به صورت خودرو نیز در نقاط مختلف استان می روید.




نویسنده : فرحناز رضاپور
 1/25/2016
 1:55:58 PM