سنجد


نام علمی: Elaeagnus angustifolia      


نام ترکی: ایده



خوردن سنجد موجب تقویت قلب، کبد و کلیه ها شده و مسکن درد است، ناراحتی های مفاصل را آرام می کند و موجب تقویت رشد مو و رفع حساسیت های سطحی پوست می شود. برای ناراحتی های سیستم تنفسی نیز مفید است. میوه سنجد قابض بوده و در درمان ناراحتی های دهان، دندان و خونریزی لثه ها کاربرد دارد. سنجد ضد اسهال و استفراغ، تب بر و التیام بخش زخمهای داخلی بوده و از خونریزی داخلی جلوگیری می کند. ضد التهاب است، شیره حاصل از ریشه سنجد برای خوشبو کردن بدن بعد از استحمام کاربرد دارد، برگهای درخت سنجد ضدعفونت بوده و در درمان زخمهای چرکین موثر است. دم کرده گل برای درمان ناراحتی های قلبی، درمان تنگی نفس، ضد نفخ و به عنوان داروی تقویت کننده کبد مصرف می شود. جوشانده پوست میوه سنجد برای ضدعفونی و پاکسازی پوست مفید بوده و شستشوی پوست با آن موجب افزایش مقاومت پوست می گردد. مصرف عرق شکوفه سنجد ضد نفخ و تقویت کننده معده است.

مصرف بیش از حد سنجد برای افرادی که دچار ناراحتی های ناشی از سوء هاضمه و یبوست هستند، توصیه نمی شود.

این درخت در باغات  مشگین شهر  وجود دارد.

 

نویسنده: مریم عیدی

 ۱۳۹۴/۱۱/۹ ه‍.ش.