سرو                     


نام علمی: Cupressus sempervirens        


نام ترکی: سلوی



اسانس برگ­ های سرو خاصیت کرم کشی دارد. برگش قابض، مدر و محلل است و خونریزی را بند می آورد. خوردن دم کرده ­ی برگ آن برای سختی ترشح ادرار و زخم روده­ ها مفید است. بطورکلی برگ مخدر است و غرغره­ ی دم کرده ­ی آن برای درد دندان، زخم ­های لثه و سستی لثه مفید است. خوردن دم کرده­ ی میوه ی سرو برای قطع خونریزی و رفع نفس الانتصاب ( نوعی سخت نفس کشیدن) و زخم روده ها مفید است و ضماد میوه ­ی آن برای بهبود فتق بکار می­ رود. جویدن میوه برای قطع جریان آب از دهان موثر است. گرد و ضماد آن برای تسکین التهاب سوختگی آتش مفید است. مضر ریه است و باید با کتیرا خورده شود. سرو در کنار خیابان و فضای سبز شهری در اردبیل وجود دارد.

نویسنده : مریم عیدی

 ۱۳۹۴/۱۱/۱۹ ه‍.ش.

 ۲۰:۴۵:۵۴