زیتون                    

 نام علمی :   Olea europaea


میوه ­ی زیتون به صورت خام و پرورده استفاده می ­شود، ولی از نظر طبی بیشتر میوه و روغن زیتون مورد توجه است. همچنین برگ و پوست درخت زیتون نیز موارد استعمال طبی دارد. عصاره­ ی آبی برگ زیتون پایین آورنده­ ی فشار خون است. میوه در بدن خیلی سریع به سودا و صفرا تبدیل می­ شود. ضماد میوه­ ی زیتون برای رفع پوسته پوسته شدن سر و ضماد نارس آن برای سوختگی آتش مفید است. ضماد برگ آن برای ورم ­های چشم و التیام زخم سر در اثر بریدگی و جویدن برگ زیتون برای رفع زخم­ های دهان مفید است. مضمضه با آب دم کرده­ ی آن برای تسکین درد دندان کرم خورده وخوردن پخته ­ی آن در سرکه برای نقرس، درد مفاصل و حقنه بکار می ­رود. شیاف آن برای قطع سیلان ترشحات رحم و خونریزی آن مفید است. مالیدن آب دم کرده ­ی شاخه، برگ، میوه و ریشه­ی آن برای سردرد و سرگیجه مناسب است. مضمضه آب نمک زیتون پرورده برای استحکام لثه ها و دندان مفید است. ضماد خاکستر چوب آن با عسل و آب میوه ­ی زیتون برای جلوگیری از ریختن مو، کچلی و جوش ­های سر نافع است. صمغ درخت زیتون مقوی ذهن و حافظه است، برای درمان سرفه­ ی مزمن و اخراج بلغم بکار می ­رود و قرار دادن آن روی زخم ­ها باعث رفع رطوبت جراحت­ ها می ­شود. روغن زیتون برای درد اعضا و سیاتیک مفید است و با آب گرم برای رفع قولنج، دل پیچه، دفع کرم معده، خرد کردن سنگ مثانه، دفع سنگ ­های صفراوی، رفع یبوست مزمن، ازدیاد ترشح ادرار، حیض، عرق، تسکین درد مفاصل و سیاتیک بکار می­رود. در استعمال خارجی مخلوط روغن زیتون و شراب قرمز به مقدار مساوی برای شستن و پانسمان زخم مفید است. زیتون در پارس آباد مغان در استان اردبیل کشت می ­شود.


نویسنده : مریم عیدی

 ۱۳۹۴/۱۱/۱۹ ه‍.ش.

 ۲۰:۴۰:۵۴