نسترن         


نام علمی: Rosa canina          


 نام ترکی: گیلدیک-گول بورنی.


میوه نسترن بصورت جوشانده، دم کرده، گرد، شربت، مربا و کمپوت مصرف می شود. خوردن گرد قسمت کوزه ای شکل آن از خونریزی و بخصوص از خونروی از سینه (اخلاط خونی) جلوگیری می کند و قابض است. اگر 8 گرم آن را با آب بخورند، اسهال های سخت را علاج می کند و شیاف آن مقوی رحم بوده و رطوبت های رحم را خشک می کند. جوشانده میوه بدلیل دارا بودن مقدار زیادی ویتامین c برای رفع عوارض کمبود این ویتامین در بدن نافع است. همچنین مصرف جوشانده میوه برای رقیق کردن خون غلیظ، دفع کرم کدو، قولنج کلیوی و سنگ کیسه صفرا داروی موثری است و ادرار آور قوی می باشد. میوه در بیماری های ناشی از التهاب کلیه ها و برای تسکین دردهای ناشی از وجود سنگ کلیه اثر مفید دارد و بصورت مربا مصرف می شود. برای ورم معده، تهوع و سوء هاضمه و تقویت مسلولین نیز مفید است. از الیاف داخل قسمت کوزه ای شکل زیر کاسبرگها که دانه ها را دربرگرفته اند به عنوان ضد انگل بخصوص در اطفال استفاده می­شود و از دم کرده این الیاف به عنوان آرام کننده، مدر و مقوی مصرف می شود. به دلیل سرشار بودن از ویتامین ها نه تنها برای چشم مفید است، بلکه یک ماده عالی جهت رفع راشیتیسم به شمار می رود. این گیاه را در دامنه های صخره ای و سنگلاخی دامنه کوهها، در اطراف جاده های روستایی، زمینهای مجاور مزارع و حاشیه جنگلها می توان رویت کرد. 


نویسنده: سیده یلدا رئیسی ساداتی


1394/11/14

 7:31:25 PM