طب سنتی در اصلاندوز


ازگیل: ریشه درخت ازگیل برای قند خون مفید است. این درخت در کوهستان و در فصل پاییز میوه آن موجود است.


اسپند: دم کرده دانه اسپند برای درمان روماتیسم و افزایش ترشح شیر مفید است. همچنین عصاره اسپند ضد تومور و سرطان است. این گیاه در  کوه و دشت در تابستان  می روید.


اسطوخودوس: جوشانده برگ اسطوخودوس برای برطرف کردن بیماری زردی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین جوشانده ریشه آن نیز تپش قلب را از بین می برد. مصرف گل این گیاه برای تهوع و سرگیجه مفید است . دم کرده برگ این گیاه نیز داروی ضد تشنج است. این گیاه در ییلاق و در بهار و تابستان می روید.


اسفناج کوهی: مصرف برگ پخته شده این گیاه برای لاغر شدن و کم خونی مفید است. مصرف خام برگ این گیاه برای درمان کم خونی و ورم روده  کوچک مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این گیاه اشتها آور است و برای درمان سرطان و بواسیر و بوی بد دهان مفید است. این گیاه را در زمین دیمی و در مزارع و کوههای طاراف اصلاندوز در فصل بهار  است


انار: مصرف دانه انار برای برطرف کردن اسهال مفید است. همچنین دم کرده گل انار برای درمان اسهال مزمن مورد استفاده قرار می گیرد. برگ انار برای خارش پوست مفید است. انار در باغات و در پاییز موجود است.


انجیر سیاه: میوه انجیر برای درمان سرماخوردگی و بواسیر مفید است. این گیاه در مناطق کوهستانی و در بهار و تابستان موجود است.


انجیر: مصرف انجیر خام برای کاهش دادن حرارت بدن، بیماری لثه، بیماری های گلو و درمان یبوست مفید است. همچنین شیره برگ انجیر برطرف کننده زگیل و میخچه است. این گیاه در باغات در فصل تابستان موجود است.


انگور کوهی: جوشانده گل این گیاه برای ورم چشم مورد استفاده قرار می گیرد. دم کرده میوه این گیاه داروی رفع اسهال است. له کردن برگ این گیاه برای درمان بواسیرهای دردناک و سوختگی ها  مفید است. جوشانده میوه این گیاه برای درمان روماتیسم و دم کرده ریشه آن برای جوش خوردگی استخوان و شکستگی ها مفید است. این گیاه در جنگل و دربهار و تابستان و پاییز موجود است.


انگور: جوشانده دانه انگور ربرای درمان اسهال مفید است. در مناطق کوهستانی در فصول بهار و تابستان  می روید.


آفتاب گردان: ساقه این گیاه برای درمان صدا دادن (زنگ زدن) گوش به صورت دم کرده مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از دم کرده برگ این گیاه برای تقویت معده و پایین آوردن فشار خون استفاده می کنند. از جوشانده گل آفتابگردان برای درمان آرتروز استفاده می شود. دانه آفتاب گردان برای درمان اسهال خونی مفید است، بدین ترتیب که 30 گرم در آب ریخته و حدود یک ساعت با حرارت ملایم بپزید، سپس شیرین کرده و به مریض بدهید. مصرف خام برگ آفتاب گردان برای التیام زخمها مفید است. جوشانده ساقه این گیاه برای سنگ کلیه مفید است. محل رویش این گیاه در مزارع و در فصل تابستان است.


آلوئه­ ورا: جوشانده برگ این گیاه برای سوختگی، التهاب و لک و جوش صورت مفید است. دم کرده برگ این گیاه خون را تصفیه می کند. جوشانده ریشه این گیاه برای گرفتگی کبد و دم کرده ریشه آن برای اسهال خونی مفید است.این گیاه در مناطق خشک و گرمسیر یافت می­شود.


آویشن: دم کرده برگ آویشن ضد اسپاسم و برای درمان برونشیت، عفونت ریه، سرماخوردگی، عفونت روده و کلیه  مفید است. آویشن در ییلاق و در فصل بهار و تابستان موجود است.


بابا آدم: جوشانده برگ این گیاه برای سرگیجه و روماتیسم مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این جوشانده برای درمان بیماری سرخک و دیابت مفید است. از دم کرده ریشه این گیاه برای درمان کم خونی استفاده می شود. جوشانده دانه این گیاه برای درمان بیماری های ریوی مفید است. این گیاه در دشت و در فصل بهار می روید.


بابونه: جوشانده گل بابونه برای درمان زخم معده و و دم کرده آن برای تقویت اعصاب، سردردهای میگرنی و تسکین درد عضلانی مورد استفاده قرار می گیرد. دم کرده برگ بابونه برای دفع سنگ مثانه مفید است و قوای جنسی را تقویت می کند. مصرف خام برگ و ساقه بابونه سنگ کلیه را خرد می کند. محل رویش این گیاه در چمنزارها و مناطق ییلاقی در فصل بهار و تابستان است.


بادام زمینی: مصرف دانه بادام زمینی برای درمان کم خونی مفید است. در مزارع در بهار و تابستان وجود دارد.


بادرنجبویه: دم کرده برگ آن برای تقویت اعصاب مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه در دامنه کوهها و در بهار و تابستان یافت می شود.


بادمجان: مصرف میوه بادمجان به صورت خام برطرف کننده یبوست و همچنین به صورت پخته ضد سرطان و برطرف کننده سوهاضمه است. جوشانده برگ این گیاه برطرف کننده اسهال خونی است و جوشانده ریشه آن برای بیماری آسم مفید است. بادمجان در فصل بهار در مزارع موجود است.


باقلا: دم کرده میوه باقلا ضد تشنج و ادرار آور است. جوشانده میوه این گیاه نیز برای درمان بیماری نقرس مورد استفاده قرار می گیرد. در مزارع در فصول بهار و تابستان باقلا موجود است.


بامیه: خیساندن بامیه در آب و مصرف آن تب بر است. همچنین مصرف بامیه پخته اشتها آور و تقویت کننده چشم است. در مزارع در فصل تابستان موجود است.


برنج: جوشانده دانه برنج برای درمان اسهال ساده و اسهال خونی مورد استفاده قرار می گیرد. دم کرده دانه برنج نیز برای کم کردن تحرکات معده و روده مفید است. برنج در مناطق گرم و مرطوب از اردیبهشت تا مهر موجود است.


بولاغ اوتی: مصرف خام برگ و ساقه بولاغ اوتی درمان کننده کم خونی، آسم و برطرف کننده خلط وسموم بدن است. همچنین برای دفع  انگل معده نیز مفید است. در فصل بهار کنار جویبارها و چشمه ها می روید.


بومادران: مصرف میوه این گیاه برای درمان روماتیسم مفید است. دم کرده برگ این گیاه برای بیماری معده مفید است. این گیاه در دشتزارها و در تابستان موجود است.


پونه کوهی: دم کرده برگ پونه ضد نفخ است و برای درمان سرماخوردگی، عفونت گلو وگوش و  سوهاضمه مورد استفاده قرار می گیرد و جوشانده برگ این گیاه برای درمان زکام مفید است. جوشانده گل این گیاه برای بیماری های عفونی، یرقان، دل درد، دندان درد و آنفولانزا  مفید است. این گیاه در فصل بهار و تابستان در دامنه کوهها می­روید.


پیاز: مصرف خام پیاز مقوی قلب و دافع سموم بدن و ضد میکروب است.  


ترب: مصرف خام ترب به هضم غذا کمک می کند. ترب در طول سال در باغات سبزی کشت می شود.


ترخون: مصرف خام ترخون اشتها آور و خوش بو کننده دهان است. جوشانده برگ و ساقه ترخون برای اعصاب و روماتیسم مفید است. ترخون در فصل بهار و تابستان در باغات سبزی کشت می شود.


تمشک: مصرف میوه تمشک برای درمان کم خونی و درد معده مفید است. تمشک در جنگل ها در تابستان می روید.


توت فرنگی: مصرف خام میوه توت فرنگی  ضد سرطان است. در فصل بهار در مزارع می روید.


جعفری : دم کرده برگ جعفری دارویی برای درمان سرخک است. جوشانده ریشه جعفری اشتها آور است و سنگ کلیه را دفع می کند. دم کرده ریشه جعفری برای درمان اسهال مفید است. این گیاه در مزارع و در فصل بهار می روید.


جو دو سر: جوشانده دانه جو دوسر داروی ضد سرطان است و برای درمان چاقی مورد استفاده قرار می گیرد. جو دوسر در مزارع و دشتها در بهار و تابستان می­روید.


جو: از جوشانده دانه جو برای درمان نقرس، کم خونی، سوهاضمه، گلو درد و ورم گلو استفاده می کنند. در مزارع در بهار کشت می شود.


چای سبز: جوشانده برگ چای سبز برای لاغری مفید است. چای سبز در مراتع شمال و در بهار و تابستان می روید.


چای کوهی: جوشانده برگ این گیاه خلط آور، ضد کرم معده و روده  و برطرف کننده گرفتگی صدا است. مصرف خام برگ این گیاه برای درمان زخم ها مفید است. برای تهیه باید حدود یک قاشق چای خوری برگ و گل خشک گیاه را در دو فنجان آب جوش ریخت و آنرا جوشانید تا یک فنجان از آن بماند و مورد استفاده قرار داد.


چغندر: از میوه چغندر به صورت خام بعنوان تقویت کننده کلیه استفاده می کنند. جوشانده چغندر نیز برای طحال مفید است. این گیاه در مزارع کشت و در فصل پاییز و زمستان در دسترس است.


چوغان: جوشانده گل این گیاه برای بیماری عفونی و بویژه در زنان مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین جوشانده گل این گیاه برای لاغری مفید است.این گیاه در مراتع و در فصول بهار و تابستان می روید.


خاکشیر: جوشانده دانه این گیاه برطرف کننده جوشهای صورت و بیماری سرخک است و در زمینهای بایر و دشتها در بهار و تابستان می روید.


ختمی: دم کرده گل این گیاه برای بیماری های تنفسی و دم کرده ریشه آن برای پایین آوردن تب و تنظیم قند خون مورد استفاده قرار می گیرد. دم کرده برگ ختمی برای التیام شکستگی ها مورد استفاده قرار می گیرد. محل رویش این گیاه در مراتع و در اطراف دره رود و در فصل بهار است.


خربزه وحشی: ریختن چند قطره از آب میوه آن در بینی برای درمان سینوزیت مفید است. این گیاه در مناطق کوهستانی و در تابستان و پاییز یافت می شود.


خربزه: مصرف میوه خربزه برای لاغری مفید است. در بهار و تابستان در مزارع یافت می شود.


خشخاش: مصرف خام گل خشخاش ضد درد و آرام بخش است. در دامنه کوهها و دشتها در فصل بهار و تابستان می روید.


خیار: جوشانده برگ خیار برای رفع مسمومیت مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین میوه خیار برای بیماری های پوستی و همچنین لاغری مفید است. محل رویش در مزارع و گلخانه ها در تمام فصول سال است.


دم اسب : دم کرده ساقه این گیاه برای التهاب چشم و جوشانده ساقه آن برای گلو درد مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه در دامنه کوهها در اوایل بهار می روید.


دنبلان: پخته شده  این قارچ ضد سرطان است و در فصل بهار در کوه و دشت می روید.


ذرت: جوشانده ریشه ذرت برای سوزش مجاری ادرار و جوشانده ساقه این گیاه برای خونریزی های بینی و سوزاک مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین جوشانده برگ ذرت برای دفع سنگ مثانه و جوشانده دانه ذرت برای پیشگیری از سرطان و پایین آوردن کلسترول خون مورد استفاده قرار می گیرد. کباب بلال ذرت ضد یبوست و نفخ و دافع سنگ کلیه است. این گیاه در مزارع و در فصل تابستان موجود است.

رازیانه: دم کرده برگ رازیانه برای رفع تهوع و جوشانده برگ آن برای نفخ معده مفید است . این گیاه در دامنه کوهها و در بهار و تابستان و پاییز موجود است.


روناس: جوشانده ریشه این گیاه اشتها آور است و در رنگرزی مورد استفاده قرار می­گیرد. محل رویش این گیاه در دامنه کوهها در بهار و تابستان است.


ریحان: دم کرده برگ ریحان ضد تشنج واسهال است و درمان کننده سرگیجه است. همچنین این دم کرده برای سردردهای میگرنی و عصبی نیز مورد استفاده قرار می گیرد و نفخ و گاز معده را از بین می برد. جوشانده برگ این گیاه تب بر و  ضد عفونی کننده است. دم کرده دانه ریحان برای رفع دل درد استفاده می شود و مسکن است و برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه نیز بکار می رود. مصرف خام ریحان دستگاه هاضمه را تقویت می کند و برای هضم غذا مفید است، برای درمان زخم های دهان کاربرد دارد و زیاد کننده شیر مادر است. کافی است محل گزش حشرات را با برگ ریحان ماساژ داده شودکه در اینصورت خارش و درد را برطرف می کند. این گیاه در باغات سبزی در فصل بهار و تابستان کشت می­شود.


زرد چوبه: مصرف خام ریزوم زرد چوبه برای تقویت حافظه مناسب است.


زعفران: جوشانده گل زعفران ضد اسپاسم و مقوی معده است.


زنجبیل: دم کرده ریزوم زنجبیل برای تسکین درد و سرماخوردگی مفید است.


زوفا: دم کرده گل زوفا برای درمان افسردگی و دم کرده برگ آن برای درمان صرع مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه در مناطق کوهستانی در بهار و تابستان می روید.


زیره سبز: دم کرده دانه زیره ضد تشنج و ضد نفخ معده است و ترشحات زنانگی را برطرف می کند. زیره سبز در دامنه کوهها و در بهار و تابستان می روید.


تره: مصرف خام تره برای هضم غذا و کیسه صفرا مفید است. سبزی در طول سال در باغات سبزی کشت می شود.


سکنجبیل: دم کرده برگ آن برای درمان سرماخوردگی مفید است.


سنجد وحشی: گل سنجد برای درمان بیماری روماتیسم مفید است. میوه سنجد برای درمان پوکی استخوان و آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد. سنجد در تابستان در جنگل می روید.


سورگوم: مصرف دانه آسیاب شده این گیاه ضد سرطان است و در مزارع در بهار و تابستان می روید.


سویا: مصرف دانه له شده سویا پایین آورنده کلسترول خون است. در فصل بهار در مزارع کشت می شود.


سیب زمینی قرمز: جوشانده غده این گیاه برای بواسیر خونی و اسهال مفید است. در فصل تابستان در مزارع می روید.


سیب زمینی: مصرف خام سیب زمینی بعنوان تقویت کننده کبد و تسکین درد سوختگی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین مصرف سیب زمینی پخته برای قلب مفید است. سیب زمینی در مزارع کشت می­شود.


سیر وحشی: مصرف خام ریشه سیر وحشی برای درمان بیماری های تنفسی مفید است. این گیاه در مراتع و در بهار و تابستان موجود است.


سیر: مصرف خام سیر برای روماتیسم، بواسیر، فراموشی، مشکلات قلبی، سرماخوردگی، پایین آوردن فشار و چربی خون مفید است. همچنین دافع کرم، ضد عفونی کننده بدن و دستگاه تنفس است و عفونتهای قفسه سینه را درمان می کند. جوشانده برگ سیر برای رفع میخچه و زگیل کاربرد دارد.


شاه پسند وحشی: دم کرده برگ این گیاه برای درمان خونریزی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه در حاشیه دشت ها و مزارع در بهار و تابستان می روید.


شاه تره: مصرف خام این گیاه تب بر و تصفیه کننده خون است و برای لثه مفید است. در فصل بهارو تابستان در مزارع می روید.


شاهی: مصرف خام برگ و ساقه شاهی ضد سرفه، ضد ریزش مو، تصفیه کننده خون است و لثه ها را محکم می کند.


شبدر قرمز: مصرف خام برگ شبدر قرمز برای درمان بیماری های قلبی و تشنج مفید است. در فصل بهار و تابستان در مزارع موجود است.


شبدر: مصرف خام برگ شبدر ضد سرطان است و برای درمان آب آوردگی بدن و آرتروز مفید است. این گیاه در فصل بهار و تابستان در مزارع می روید.


شلغم: از ریشه شلغم به صورت خام برای تسکین سرفه و کاهش فشار خون استفاده می کنند. جوشانده ریشه شلغم برای درمان شب کوری و سرماخوردگی مورد استفاده قرار می گیرد. این گیاه در فصل پاییز در مزارع یافت می شود.


شنبلیله: دم کرده برگ این گیاه برای درمان بیماری دیابت و سل ریوی و استخوانی مفید است. این گیاه در باغات سبزی در بهار و تابستان کشت می­شود.


شوید: دم کرده دانه شوید ضد تشنج، ضد درد و تقویت کننده معده است و برای دفع باد فتق مورد استفاده قرار می گیرد. حدود 40 گرم تخم شوید را بو دهید تا کاملا قهوه ای شود، سپس آنرا کاملا آسیاب کنید و با سرکه سیب مخلوط کرده و بخورید. همچنین مصرف خام شوید برای لاغری مفید است و جوشانده برگ و ساقه شوید برای چربی خون مفید است. ا ین گیاه در باغات سبزی در بهار و تابستان موجود است.

شیرین بیان: مصرف جوشانده برگ شیرین بیان برای زخم معده مفید است و خیسانده ریشه آن در آب برای رفع سردرد مورد استفاده قرار می گیرد. دم کرده برگ شیرین بیان برای تقویت عمومی بدن و درمان سرفه مفید است و دم کرده گل این گیاه برای درمان تاول های پوستی مورد استفاده قرار می گیرد. ریشه شیرین بیان خلط آور و ضد میکروب است و پودر ریشه آن برای پوسیدگی دندان مفید است. این گیاه در دامنه کوهها در فصل بهار و تابستان می­روید.


عدس: جوشانده دانه عدس برای تقویت معده مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این جوشانده برای  زخمهای دهانی و گلو، دیفتری و اسهال مفید است. همچنین پوست دانه ملین و زیاد کننده شیر است. عدس در مزارع و در فصل تابستان موجود است.


غاز آیاغی: دم کرده برگ این گیاه برای بیماری های عفونی مفید است. این گیاه در دامنه کوهها و در بهار و تابستان می روید.


فلفل سفید: مصرف خام دانه فلفل سفید ضد بلغم و ضد نفخ است.


فلفل سیاه: مصرف خام دانه فلفل سیاه برای تقویت معده مفید است. در مزارع در فصل بهار و تابستان یافت می شود.


فلفل قرمز: دم کرده برگ این فلفل ضد سرطان و مسکن درد است.


قارچ: قارچ پخته شده برای درمان کم خونی مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین ضد نفخ است و برای بیماری های معده مفید است.


قاصدک: جوشانده گل قاصدک قاعده آور است. جوشانده برگ قاصدک نیز برای بیماری های کبدی مفید است. جوشانده دانه مقوی معده است و برای درمان روماتیسم و نقرس مفید است. جوشانده ساقه قاصدک کلسترول خون را پایین می آورد و در دشت و فصول بهار و تابستان می روید.


کنگر (گانگال): مصرف خام ساقه کنگر اشتها آور، بادشکن معده و مناسب برای ریزش مو، مرض قند و عفونت روده است. همچنین مصرف خام ریشه این گیاه برای دیابت مفید است. کنار جاده ها و رودخانه و دامنه کوهها در بهار و تابستان می روید.


کاکوتی (کهلیک اوتی): دم کرده برگ این گیاه ضد باکتری و ضد سرماخوردگی است و برای اختلالات دستگاه گوارشی مفید است. در فصل بهار در کوهستان می روید.


کاهو: برگ کاهو بعنوان ضد تورم مورد استفاده قرار می گیرد. برای درمان فشار خون، یبوست، سردرد و سرفه نیز مفید است. همچنین این گیاه ضد تشنج است. مصرف خام دانه کاهو برای درد سینه مفید است. مصرف خام ریشه کاهو خواب آور است. این گیاه در مزارع در فصل بهار و تابستان موجود است.


کبر (هندوانه ابوجهل): دم کرده میوه کبر برای رفع عفونت مفید است و در دشتهای منطقه مغان در تابستان می روید.


کدو: مصرف خام کدو برای دندان درد مفید است . کدو برای بواسیر و خونریزی، رفع یبوست و سو هاضمه نیز مفید است. سرخ کرده کدو نیز خونساز و ضد افسردگی است و برای بیماران دیابتی مفید است. این گیاه در مزارع کشت می­شود.


کرفس: مصرف خام کرفس برای بیماری های قلب و ریه و معده مفید است. کرفس در مزارع در فصل تابستان موجود است.


کلم: مصرف خام برگ کلم برای سوهاضمه مفید است. همچنین ضد نفخ و مناسب برای سنگ کلیه  و کرم معده است است. در فصل بهار در مزارع می روید.


کنجد: مصرف خام دانه کنجد برای درمان بیماری روماتیسم، تنگی نفس و گرفتگی صدا مفید است و تقویت کننده معده و روده است. همچنین برای جلوگیری از چاق شدن نیز مفید است. برگ له شده کنجد برای رشد و سیاهی موی سر موثر است.


گزنه: جوشانده ریشه گزنه ضد تشنج و دفع کننده سنگ کلیه است و دم کرده برگ آن مدر است و برای بیماری های کبدی مورد استفاده قرار می­گیرد. همچنین برای بیماری های مجاری ادرار و پروستات، قند خون، دستگاه تنفس و اسهال مفید است. جوشانده ریشه گزنه شیر مادران را زیاد می کند. در ارتفاعات و در بهار و تابستان می­روید.


گشنیز: دم کرده برگ گشنیز به عنوان داروی ضد قارچ مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین برای کاهش  اضطراب، قند و فشار خون نیز مصرف می شود. جوشانده دانه گشنیز تصفیه کننده خون است. مصرف برگ خام گشنیز برای لثه مفید است.


گل گاو زبان: دم کرده این گیاه ورم کلیه را درمان می کند. همچنین برای درمان بیماری سرخک مورد استفاده قرار می گیرد. تصفیه کننده خون است و برای تقویت  اعصاب و سرماخوردگی نیز مفید است. این گیاه در کوهستان و در طول سال می روید.


نسترن کوهی (گیلدیک): دم کرده میوه این گیاه ضد سرفه و برای بیماری های ریوی مفید است. جوشانده میوه این گیاه برای درمان سنگ کلیه و مثانه مورد استفاده قرار می­گیرد. جوشانده دانه و گل این گیاه ضد عفونی کننده، دفع کننده سنگ کلیه و سنگ مثانه و برای درمان سرطان پروستات مفید است. محل رویش در جنگل و کوهها در فصول بهار و تابستان و پاییز است.


گندم: مصرف دانه پخته شده گندم ضد سرطان است. در مزارع در فصل بهار و تابستان کشت می­شود.


گوجه فرنگی: میوه این گیاه برای درمان ورم آپاندیس و سرطان پروستات به صورت خام مورد استفاده قرار می گیرد و برای درمان شب کوری مفید است. همچنین از جوشانده ریشه گوجه فرنگی برای درمان درد دندان استفاده می کنند. مصرف خام گوجه فرنگی برای درمان یبوست و آب گوجه فرنگی برای کک و مک پوست صورت مفید است. محل رویش گوجه فرنگی در مزارع و گلخانه ها است.


لوبیا: جوشانده دانه لوبیا برای مجاری ادراری مفید است. همچنین جوشانده میوه لوبیا مقوی قلب و برطرف کننده سنگ کلیه است. در مزارع در فصل بهار و تابستان یافت می شود.


مارچوبه: جوشانده ساقه مارچوبه تقویت کننده نیروی جنسی و تقویت کننده دید چشم است. جوشانده ریشه آن نیز تب بر و خون ساز است. در فصل پاییز در باغچه ها می روید.


ماش: جوشانده دانه ماش ضد التهاب و برای بیماری های قلبی و عروقی مفید است. در مزارع در بهار و تابستان می روید.


مامیران کبیر: جوشانده برگ این گیاه داروی ضد سرطان است و دم کرده برگ این گیاه برای سنگ کلیه مفید است. این گیاه را در مناطق کوهستانی و در بهار و تابستان می توان پیدا کرد.


مرزه: مصرف خام برگ مرزه ضد عفونت و درد معده و هضم کننده غذا ست. در فصل بهار و تابستان در باغات کشت می شود.


میخک: دم کرده گل میخک ضد سرطان و تقویت کننده مغز است. در تمام فصول سال در باغات موجود است.


نعناع فلفلی: دم کرده برگ این گیاه برای تقویت روده و معده مفید است و دفع کننده سنگ صفراوی است. در فصل بهار در مزارع و کوهستان می روید.


نعناع: دم کرده برگ نعناع خلط آور و برای درمان دندان درد و درمان مخاط بینی مفید است. دم کرده ساقه نعناع ضد نفخ معده و روده است. مصرف خام نعناع برای تسکین سکسکه مفید است. جوشانده برگ آن نیز برای کلسترول خون مفید است.ا ین گیاه در مراتع در فصل بهار می روید.


هل: دم کرده دانه هل برای زخم دهان ، درد گوش و روماتیسم مفید است.


هندوانه: مصرف میوه آن برای دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است. همچنین مصرف دانه هندوانه برای روده مفید و موثر است.در تابستان در مزارع مغان کشت می­شود.


هویج: برای درمان جوش صورت و تقویت بینایی چشم بصورت خام مصرف می شود. در فصل تابستان در مزارع کشت می شود.


شنگ (یملیک): مصرف خام برگ یملیک برای تسکین درد معده مفید است و همچنین ضد نفخ است. در کوه و دشت در بهار یافت می شود.


یونجه: از دم کرده دانه یونجه برای تسکین سرفه استفاده می شود. از خیساندن برگ این گیاه در آب برای درمان کم خونی استفاده می کنند. دم کرده برگ یونجه برای درمان اسهال مفید است. برگ یونجه دارای بسیار از مواد معدنی می باشد که شیره حاصل از جوشاندن آن برای بچه های در حال رشد و تحکیم استخوان بندی آنها بسیار مفید است. مصرف خام یونجه برای درمان کمبود ویتامین ث مفید است. کوبیده یونجه زخم را به سرعت التیام داده و از خونریزی جلوگیری می کند. دم کرده برگ، ریشه و ساقه یونجه برای درمان زخم معده یا درد معده مفید است. این گیاه در فصل بهار و تابستان در مزارع موجود است.


نویسنده: فرحناز رضاپور
 2/1/2016
 3:12:28 PM