سيب زميني

      

نام علمی:  Solanum tuberosum

   

نام ترکی: یرالما


دم کرده پوست سیب زمینی ضد سرطان بوده و تومورهای سرطانی را معالجه می کند.

سیب زمینی خام دارای خاصیت جوان کننده بوده و چون مزه خوبی ندارد و بعضی ها نمی توانند آنرا به صورت خام مصرف کنند، بهتر است آب سیب زمینی را گرفته، سپس آنرا با آب چغندر و جعفری ترکیب و مصرف کنند.

 از اعضاي سبز سيب زميني از جمله برگ و ساقه آن كه حاوي سولانين است و اثر تخديركننده دارد، در استعمال خارجي براي تسكين درد هاي روماتيسمي و عصبي استفاده مي ­شود. از غده سيب زميني كه داراي مقدار نسبتاً خوبي از ويتامين C است مي ­توان براي مقابله با اسكوربوت يعني كمي ويتامين C در بدن استفاده كرد. همچنین سيب زمينی نارس داراي ويتامين C بيشتري است. سيب زميني خام تازه رنده كرده را معمولاً براي تسكين سوختگي ­هاي سطحي بدن بكار مي ­برند. اگر سيب زميني با گياهان لعابدار پخته و ضماد آن درست شود، براي تسكين ورم ­هاي حاد، كوبيدگي و ضرب خوردگي مفيد است و اثر آرام بخش دارد.

بعضی از مواد با ارزش سیب زمینی در پوست آن وجود دارد، به همین دلیل توصیه می شود سیب زمینی پخته با پوست ان مصرف شود. سیب زمینی پخته برای افرادی که زخم معده دارند، مفید است.


مضرات: قسمت های سبز رنگ سیب زمینی (به خصوص زیر پوست) نباید مصرف شوند، چون حاوی ترکیبات سمی هستند. البته آلکالوئیدهای سمی که در قسمت سبز سیب زمینی وجود دارند تا حدی با پخته شدن از بین می روند، ولی توصیه می شود این قسمت ها حتی الامکان مورد استفاده قرار نگیرد.

سیب زمینی به علت داشتن نشاسته فراوان قند خون را بالا می برد و اشخاصی که مبتلا به دیابت هستند، مصرف سیب زمینی را باید تحت نظر پزشک متخصص انجام دهند.


سیب زمینی یکی از مهمترین گیاهانی است که در استان اردبیل کشت می ­شود.

 

نویسنده: مریم عیدی

 ۱۳۹۴/۱۱/۵ ه‍.ش.

 ۱۹:۲۶:۵۰