زعفران

    

نام علمی: Crocus sativus

  

زعفران فرح آور قوی و برای تقویت حواس و مغز نافع است. مدر و محرک قوای جنسی، مقوی کبد، پاک کننده ­ی کلیه و مثانه، باز کننده ­ی گرفتگی­ های دماغ، کبد و طحال است. خوردن زعفران با عسل برای خرد کردن سنگ مثانه و استشمام آن خواب آور است. مالیدن آن به چشم برای افزایش دید و رفع جرب و التیام جراحت چشم مفید است. مالیدن محلول آن برای سردرد شدید و بی خوابی و گرد آن برای خونریزی و شیاف آن برای درد رحم و مقعد نافع است.


مضرات: زعفران مضر کلیه است و اشتها را تضعیف می ­کند. همچنین قی آور بوده و ایجاد سردرد می­ کند، از این نظر باید با سکنجبین و انیسون خورده شود.


این گیاه در خلخال و نمین و روستای تپه در گرمی کشت می شود.

 

نویسنده: مریم عیدی


 ۱۳۹۴/۱۱/۵ ه‍.ش.
 ۱۹:۵۷:۲۸