گندم         


 نام علمی: Triticum aestivum        


  نام ترکی: بوغدا


دانه گندم خنک کننده، مغذی و چاق کننده است، اشتها را زیاد می کند و برای رفع اختلال در سلامتی بدن موثر است. خوردن آن بصورت دانه برای اشخاصی که مبتلا به انسداد عروق هستند، مضر است. گندم پخته نفاخ و دیر هضم است و از این نظر باید با شیرینی خورده شود. برای رفع اگزما، زخم های کهنه و مزمن مقداری گندم را در ساجی داغ ریخته، سپس روغن یا شیره آن را روی محل زخم می مالند. دم کرده گلبرگهای گندم، محلول شستشوی مناسبی برای هر نوع درد چشم و تورم آن می باشد. ضماد گندم کوبیده برای رساندن دمل مفید است، زیرا پوست را گرم میکند. گندم که در آب پخته شده باشد خیلی مقوی و مغذی بوده، اما برای هاضمه مضر است و اشخاصی که اختلالاتی در دستگاه هاضمه دارند، نباید بخورند. ضماد گندم سوخته با موم و روغن برای درخشندگی چهره بسیار نافع است. برای ازدیاد نیروی جنسی نافع است و نان فطیر آن قابض است و ایجاد انسداد مجاری می کند. اگر آرد گندم را با شکر و بادام مانند حریره درست کنند و کم کم از آن بخورند، برای سرفه، خونروی از سینه و درد سینه و پهلو و تقویت نیروی جنسی مفید است. اگر نشاسته گندم با رازیانه پخته شود، خوردن آن برای ازدیاد شیر زنان نافع است. جوشانده گندم با جو غذای بسیار خوبی است و برای دوره نقاهت اطفال مفید است. آرد گندم برای رفع تحریکات جلدی بسیار مفید است و اگر بر روی پوست بدن مالیده شود تحریکات و ناراحتی های پوست را کاهش می دهد. سبوس گندم ماده طبیعی برای رفع یبوست است و در کاهش فشار خون و کاهش کلسترول اثری ندارد و سهولت دفع را افزایش می دهد و باعث کاهش خطر سرطان کولون می باشد و به عنوان ملین است. گندم در مزارع نقاط مختلف استان کشت می شود.


نویسنده: سیده یلدا رئیسی ساداتی


1394/11/14

 7:48:25 PM