برنج


نام علمی: Oryza sativa  

نام ترکی: دوگی

دانه برنج دارای مواد غذایی است که تحریکات احشا درونی معده را آرام می کند. دانه جوانه زده برنج به عنوان مقوی معده، تونیک و برای تقویت بدن خیلی نافع است. آب برنج خنک کننده و مدر است و ترشحات زیاد اسهال و اسهال خونی را تسکین می دهد. برای ورمهای روده ای و استفراغ­های خونی و خونروی از بینی و شست و شوی زخمهای بد نافع است. دم کرده کاه و کلش نوعی از برنج بعنوان داروی ضد اسهال خونی و روماتیسم و نقرس بکار می رود. ریختن خاکستر کاه و ساقه های برنج روی زخم برای التیام زخم­ها مفید است و اگر در آب مخلوط شود، مایع حاصله برای رفع تشنگی و التیام بواسیر مفید است. ثابت شده است که در جریان گرفتن پوست و سفید کردن دانه برنج مقدار قابل ملاحظه ای ویتامینها و خواص آنتی نوری تیک (ضد التهاب عصبی) شلتوک از دست می رود، زیرا این مواد در پوست و در غشای قهوه ای برنج وجود دارد. جوشانده ریشه ها و ساقه های زیر زمینی برنج در موارد کمی ترشح ادرار تجویز می شود. آرد برنج را می توان در ضمادهای نرم کننده بکار برد. ضمنا کمپرس با آن خاصیت کاهش تب دارد. در مورد خواص برنج معتقدند که خواب آور است، تشنگی را رفع می کند، تولید اسپرم را افزایش می دهد و برای شکم روش ، درد روده، زخم روده ها و امراض کلیه و مثانه نافع است. رنگ صورت را جلا می دهد و اگر با شیر و شکر خورده شود خیلی مقوی است و نیروی جنسی را تقویت می نماید. برنج در مناطقی مثل خلخال و پارس آباد و مشگین شهر در استان کشت می شود.



نویسنده: فرحناز رضاپور
 2/1/2016
 12:21:16 AM