
زالزالک، ولیک
نام علمی: Crataegus microphylla- Crataegus ambigus
نام ترکی: گیچ،یمیشان، قره گیله
میوه ی زالزالک مقوی معده، اشتها آور و بسیار قابض است و در درمان اسهال، اسهال خونی، دفع سنگ مثانه، تب های صفراوی، تقویت قلب، کمخونی و سل اثر مفیدی دارد. میوه ی نارس رطوبت معده را جذب و اسهال را برطرف می کند و ضماد گوشت میوه زالزالک جهت ورم های سخت بکار می رود. گل زالزالک ضد تشنج بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم می کند و برای فشار خون نیز مفید است. پوست ساقه خاصیت ضد تب دارد. زالزالک یکی از بهترین گیاهان آرام کننده است و برای افرادی که احساس خستگی، بدخوابی، اختلال در نفس کشیدن، سرگیجه و اضطراب دارند، مفید است. ضماد این گیاه که از گلهای تازه و میوه ی کوبیده شده تهیه می شود، در موارد ناراحتی های آنژین سینه ای، تپش قلب، درد مهره کمر و رماتیسم استعمال می شود.
این درخت در خلخال و اسالم و دیگر نقاط استان اردبیل در اطراف روستاها وجود دارد.
مریم عیدی
۱۳۹۴/۱۱/۸ ه.ش.