زالزالک، ولیک


نام علمی: Crataegus microphylla-          Crataegus ambigus                

 

نام ترکی: گیچ،یمیشان، قره گیله


 

 میوه­ ی زالزالک مقوی معده، اشتها آور و بسیار قابض است و در درمان اسهال، اسهال خونی، دفع سنگ مثانه، تب­ های صفراوی، تقویت قلب، کم­خونی و سل اثر مفیدی دارد. میوه ­ی نارس رطوبت معده را جذب و اسهال را برطرف می ­کند و ضماد گوشت میوه زالزالک جهت ورم ­های سخت بکار می ­رود. گل زالزالک ضد تشنج بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم می ­کند و برای فشار خون نیز مفید است. پوست ساقه خاصیت ضد تب دارد. زالزالک یکی از بهترین گیاهان آرام کننده است و برای افرادی که احساس خستگی، بدخوابی، اختلال در نفس کشیدن، سرگیجه و اضطراب دارند، مفید است.  ضماد این گیاه که از گلهای تازه و میوه ­ی کوبیده شده تهیه می­ شود، در موارد ناراحتی­ های آنژین سینه ­ای، تپش قلب، درد مهره کمر و رماتیسم استعمال می ­شود.

 

این درخت در خلخال و اسالم و دیگر نقاط استان اردبیل در اطراف روستاها وجود دارد. 

 

مریم عیدی

 ۱۳۹۴/۱۱/۸ ه‍.ش.