انار


نام علمی: Punica granatum L

نام ترکی: انار



از تمام قسمت­های گیاه شامل گل، پوست، ساقه های سبز و جوان، پوست ریشه، پوست میوه و دانه و سرانجام عصاره و آب انار استفاده درمانی بعمل می آید. از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی بطور کلی تمامی میوه انار سرد و تر است و قابض می باشد. از نظر طبیعت انار شیرین طبیعت سرد و معتدل و کمی تر و در عین حال قابض است. از نظر خواص معتقدند که تولید اخلاط را اصلاح می کند ولی نفاخ است، لذا در گرم مزاجها باعث نغوظ می شود. ملین شکم است، ایجاد تشنگی می­کند، ترشح ادرار را افزایش می دهد و مدر است. اگر آب انار شیرین بعد از طعام خورده شود، برای تصفیه خون، تقویت کبد، یرقان، خفقان، سرفه گرم، صاف شدن صدا و باز شدن رنگ صورت نافع است. اسراف در خوردن ان مضر است. غذا را در معده فاسد می کند ومعده را سست می کند. همچنین از برگ انار براي  رفع كم خوني، اسهال، ميگرن، خستگي عمومي بدن و كم اشتهايي استفاده می کنند. انار در باغات شهرستان گرمی و پارس آباد وجود دارد.


نویسنده : فرحناز رضاپور
 1/25/2016
 12:55:30 AM