هلو       


 نام علمی: Prunus persica        


 نام ترکی: شفتلی- هولی


 برای رشد و نمو کودکان، حفظ تعادل و سوخت و ساز بدن مفید است و در بیماری های نقرس، کبد و روماتیسم تاثیر مثبت دارد. دم کرده آن برای یبوست کودکان مفید است و مالیدن هلوی تازه بصورت برای حفظ زیبایی نافع است. جوشانده برگ آن تصفیه کننده خون بوده و مخلوط با برگ جعفری کوبیده و روغن زیتون برای سوختگی مفید است. مالیدن روغن هسته هلو به بواسیر و سودا مفید است. دم کرده شکوفه هلو عصبانیت بچه های خشمگین را کاهش می­دهد. خوردن آن وضع حمل را آسان می سازد و برای کاهش تبهای صفراوی و رفع بدبویی دهان نافع است. ملین، مدر و برطرف کننده تشنگی است و مصرف آن موقعی که در ادرار خون یا سنگ  باشد، تجویز می­شود. غلیان خون و صفرا را فرو می نشاند و در مزاج های گرم مقوی نیروی جنسی و اشتها آور است. برای سرد مزاجان و برای اعصاب نیز مضر است. خوردن آب برگ و شکوفه هلو برای دفع کرم کدو و کرم معده بسیار موثر است. شکوفه های هلو در برخی موارد سقط جنین می کند. روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و باز کردن گرفتگی های مجاری گوش و درد بواسیر نافع است. اگر هسته هلو را در آتش بیندازند تا بسوزد سپس مغز هسته را بیرون آورده و بسایند و روی جرب و زخم هایی که بر بدن اطفال و بر پشت گوش آنهاست بمالند، بسیار موثر است. شربت شکوفه هلو مسهل است و آب هلو ملین و برای کبد بسیار نافع و چهره را خوش رنگ می کند. هلو در باغات نقاط مختلف کشت می شود.


نویسنده: سیده یلدا رئیسی ساداتی


1394/11/14

 1:17:26 AM