گيلاس   

        

 نام علمی: Prunus avium      

    

  نام ترکی: گیلاس


بهترین میوه برای لاغری است و برای رفع خشونت حلق و ریه مفید است، ولی چون معده را ضعیف و مانع هضم سریع غذا می­شود توصیه می­گردد که بعد از غذا خورده نشود. دم کرده دم گیلاس حجم ادرار را زیاد می کند. تمام قسمت های گیلاس از جمله هسته، دم و برگ سنگها را نابود می کند و برای اشخاص مبتلا به درد نقرس، روماتیسم و درد مفاصل مفید است. دارای خاصیت ضد عفونی کننده علیه تخمیر روده هاست و برای یبوست های شدید و اسهال خونی مفید است. برای تصفیه خون، معالجه زیبایی صورت و گردن تجویز می شود. شیره گیلاس تامین کننده عناصر معدنی بدن و ضد روماتیسم است، برای مبتلایان به تصلب شرایین، پر خونی و نقرس درمان کننده است. شربت گیلاس برای کاهش تب و افزایش ادرار و برای مبتلایان به ناراحتی های کبدی، ورم های مزمن روده و معده و کلیه تجویز می شود. صمغ درخت گیلاس اخلاط لزج را رفع می کند. برای روشن کردن رنگ صورت و تحریک اشتها و خرد کردن سنگ مثانه نیز مفید است و اگر با آب سرد خورده شود برای تسکین سرفه های مزمن مفید است. مالیدن آن برای افزایش دید چشم و رفع خارش و جرب پلک مفید است و مالیدن آن به پوست پاک کننده و جلا دهنده است. گیلاس در باغات بویژه باغات نمین و هیر به وفور کشت می شود. 


نویسنده: سیده یلدا رئیسی ساداتی


1394/11/14

 11:27:45 PM