گلابي     

    

 نام علمی: Pyrus communis    

   

نام ترکی: آرمود 


میوه گلابی بطور کلی قابض، فرح آور، ملین،آرام بخش، تب بر، مسکن اعصاب و برای کم خونی و تقویت بدن  مفید است. مقوی قلب و معده و هاضمه است و رافع رعشه، سوزش مثانه، خفقان و تشنگی می باشد. شکوفه آن مقوی قلب بوده و خونریزی و اسهال را بند می آورد. ضماد شکوفه گلابی ورم چشم را تحلیل می برد. تخم گلابی ایجاد آشفتگی می کند و ضد کرم است. گرد برگ آن برای خشک کردن و التیام زخم نافع است. برگ آن اسهال را بند می آورد و جوشانده آن برای ضد عفونی کردن مثانه و ورم آن و ورم پروستات و دفع سنگ کلیه نافع است. برای اشخاص سالخورده و بیماران مبتلا به فلج و سرد مزاجان مضر است. برای مبتلایان به روماتیسم یا نقرس فوق العاده مفید است. در افراد مبتلا به فشار خون، خون آنها تصفیه شده و نتیجه خوبی دارد. از دم کرده برگهای جوان درخت گلابی برای معالجه بیماری قند و به عنوان مدر و برای رفع سنگ در مجاری ادرار از جمله کلیه و مثانه و درمان سوء هاضمه استفاده می شود. کلیه ها را به راه انداخته و روده های تنبل را تحریک و بیماری های گلو و ضعف عمومی و سل را برطرف می سازد. تخم گلابی برای نرم کردن سینه و حنجره و اعصاب متشنج مفید است. گلابی چاق کننده است و در افزایش میل جنسی نقش دارد. گلابی در باغات کشت می شود. 


نویسنده: سیده یلدا رئیسی ساداتی


 1:12:31 AM


1394/11/14