شاه توت


 نام علمی: Morus nigra

نام محلی: شاه توت

لطیف کننده، باز کننده­ی گرفتگی­ها و اشتها آور است. عوارض صفرا، ورم­های حلق و حنجره را برطرف می­کند. غرغره با آب یا رب آن برای زخم­های بد، جوش­های دهان و تحلیل ورم حلق، کام و زبان و تقویت آنها مفید است. خوردن شاه توت برای زخم روده، اسهال گرم و اسهال خونی مفید است، مخصوصاً اگرخشک آن با داروهای کمکی مصرف شود. آب دم کرده­ی ریشه­ی شاه توت برای دفع کرم کدو مفید است. شاه توت مضر سینه و ریه و عصب است و از این نظر باید با عسل و آب انار شیرین خورده شود. در باغات اکثر نقاط استان موجود است.


نویسنده: فرحناز رضاپور

 2/1/2016

 2:44:33 PM