گلپر      

 نام علمی:   Heracleum persicum  

نام ترکی: بالدیرغان


میوه گلپر ضد تشنج و ریشه و برگ آن هضم کننده غذا است. در استعمال خارجی از فشرده برگها و ریشه گلپر در درمان کورک، سیاه زخم، زخم های معمولی، آبسه و محل گزیدگی حشرات به کار میرود. ضد عفونی کننده و میکروب کش قوی است و برای معالجه سوزاک بکار می­رود. خوردن مقدار کم آن موجب نشاط و در هضم غذا موثر است. اشتها و ترشحات معده را زیاد و سموم بدن را دفع می کند. از چوب زرد آن برای ازدیاد ترشح صفرا به داخل روده ها و نیز بعنوان تب بر و برای معالجه بیماری های چشم استفاده می شود. بعلت وجود تانن از برگ های آن بعنوان قابض و بند آورنده خون استفاده می شود. در استعمال خارجی از جوشانده برگ آن بصورت غرغره برای شست و شوی دهان و حلق استفاده می شود و دم کرده پوست آن بعنوان تب بر مصرف می شود. ضد نفخ و تقويت كننده ي دستگاه هاضمه نیز می باشد. این گیاه در ناحیه های نمناک کوهستانی می روید و عمدتاً در مزارع ، مراتع و کنار جاده ها رشد می کند. 


نویسنده: سیده یلدا رئیسی ساداتی


1394/11/14

 10:47:04 PM