گاورس   

نام علمی: Setaria viridis    

                        

 نام ترکی: جر جر، سو اوتی


این گیاه قابض است و از نظر غذایی ارزش چندانی ندارد. خوردن نان پخته آن اسهال را بند می­آورد و مدر است و سقط جنین می نماید. اسراف در خوردن آن خون را کثیف و سودایی و مجاری عروق را مسدود می نماید و از این نظر باید با روغن و شکر وحلوا های چرب خورده شود. اگر با شیر تازه پخته و خورده شود برای افرادی که خون زاید دارند مفید است و اگر دانه های آن را ساییده و با نمک مخلوط کرده و در کیسه ای بریزند و روی آنها بنشیند برای بیرون آمدگی مقعد و پیچش روده مفید است. ضماد برگهای تازه گاورس بندآورنده خونریزی­های خارجی بوده و به التیام سریع زخم ها کمک می­کند. قسمت متورم ساقه گیاه طعم کمی شیرین دارد و دارای اثر زیاد کننده شیر و قابض بوده و همچنین دارای اثر محرک جنسی است. گاورس گیاهی رطوبت دوست بوده و در مزارع برنج، چغندر، توتون، پنبه، ذرت و در مجاور نهرهای آبیاری به چشم می­خورد. 


نویسنده: سیده یلدا رئیسی ساداتی


1394/11/14

 1:14:50 AM