سس، افتیون               


نام علمی:  Cuscuta spp   


نام ترکی: زیریش، بوستان پوزان



سس براساس میزبان، دارای خواص دارویی خاصی می ­باشد که به کیفیت میزبان آن بستگی دارد. در طب گیاهی ساقه زرد یا قرمز و گل آن مورد استفاده قرار می­ گیرد. این گیاه مسهل سودا و بلغم است. در بیماری ­های مالیخولیا، ناراحتی ­های عصبی، جنون، سردرد، کابوس، لقوه، درد مفاصل، سردردهای سوداوی، تشنج، وسواس و اختلالات صفراوی اثرات مفیدی دارد. دانه­ های قهوه­ای و تلخ مزه آن به صورت دم کرده برای درمان آسم، نزله، سرماخوردگی، تصفیه خون و یبوست بکار می ­رود.

سس به صورت علف هرز روی محصولات مختلف در مزارع نواحی مختلف استان وجود دارد.



نویسنده: مریم عیدی

 ۱۳۹۴/۱۱/۱۳ ه‍.ش.

 ۲۰:۲۶:۲۰