زیتون یکی از مفیدترین میوه های شناخته شده برای سلامت است. زیتون کربوهیدرات کمی دارد اما چربی های زیادی دارد. آنها همچنین با چندین مزیت سلامتی از جمله بهبود سلامت قلب مرتبط هستند. مصرف این میوه در برنامه روزانه شما بسیار آسان است و به یک رژیم غذایی مبتنی بر مواد غذایی کامل ، افزودنی عالی می دهد .
زیتون میوه ی کوچکی است که روی درختان زیتون رشد می کند ، آنها به گروه میوه ای به نام drupes یا میوه های آلویی یا میوه های سنگی تعلق دارند و مرتبط با میوه هایی مثل انبه ، گیلاس ، هلو ، بادام و پسته هستند . از زیتون اغلب در سالاد و ساندویچ لذت می برند ، وزن متوسط هر دانه زیتون حدود 3-5 گرم است . دسته ای از زیتون ها زمانی که نارس هستند سبز رنگ و هنگام رسیدن سیاه می شوند ، نوع دیگر زیتون حتی اگر کاملاً رسیده شوند نیز سبز می مانند .
بطور کلی زیتون دارای مقدار زیادی ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان های قدرتمند است . مطالعات نشان می دهد که آنها برای قلب مفید هستند و ممکن است از پوکی استخوان و سرطان محافظت کنند . چربی های سالم موجود در زیتون برای تولید روغن زیتون ، یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی فوق العاده سالم مدیترانه ای استخراج می شوند ، جایی که 90٪ زیتون ها برای تهیه روغن زیتون استفاده می شود .
روغن زیتون به سلطان روغن های گیاهی معروف است و مصرف مرتب و صحیح آن از بروز بسیاری از مشکلات جسمی جلوگیری می کند.
در طب سنتی و اسلامی بسیار توصیه به خوردن روغن زیتون شده است به طوریکه پیامبر اکرم (ص) می فرمایند : زیتون بخورید و روغن آن را به بدن بمالید که هفتاد مرض را شفا می بخشد.
روغن زیتون بهترین روغن گیاهی موجود در دنیا است و مصرف آن خواص و فواید بیشماری برای سلامتی بدن انسان دارد و استفاده از آن موجب افزایش طول عمر خواهد شد.
متخصصان تغذیه بر قرار دادن روغن زیتون در سبد مصرفی روزانه خانواده تاکید فراوان دارند، لذا توصیه میشود تمامی افرادی که به تغذیه خود اهمیت میدهد و مراقب سلامتی خود هستند از مصرف روغن زیتون بصورت خوراکی و مالیدنی دریغ نکنند.
بنابرتوصیه کارشناسان تغذیه، روغن زیتون مصرف بسیاری دارد، از جمله مصرف روغن زیتون برای پخت و پز و اضافه کردن
بر اساس یک مطالعه جدید به رهبری محققان، افرادی که مقادیر بیشتری روغن زیتون مصرف می کنند ممکن است خطر مرگ زودرس خود را به طور کلی و به دلایل خاص از جمله بیماری های قلبی عروقی، سرطان و بیماری های عصبی کاهش دهند، در مقایسه با افرادی که هرگز یا تقریباً هرگز روغن زیتون مصرف نمی کنند. از دانشگاه هاروارد تی دانشکده بهداشت عمومی چان. محققان همچنین دریافتند افرادی که روغن زیتون را به جای چربی حیوانی مصرف می کنند، کمتر در معرض خطر مرگ و میر کلی و علت خاص هستند.آن برای طعم دار کردن انواع سالاد و … و همچنین استفاده از آن برای ماساژ در از بین بردن دردهای رماتیسمی نیز رایج است.
این مطالعه به صورت آنلاین در 10 ژانویه 2022 در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد.
این اولین مطالعه مشاهده ای طولانی مدت در مورد مصرف روغن زیتون و مرگ و میر در ایالات متحده است. بیشتر تحقیقات قبلی در مورد روغن زیتون و سلامتی بر روی جمعیت های اروپا و مدیترانه متمرکز شده است، جایی که مصرف روغن زیتون بالاتر است.
Marta Guasch-Ferré، دانشمند تحقیقاتی ارشد در بخش تغذیه در مدرسه هاروارد چان، گفت: «مصرف روغن زیتون با کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی مرتبط است، اما ارتباط آن با مرگ زودرس نامشخص بود. یافتههای ما توصیههای رژیم غذایی فعلی را برای جایگزینی چربیهای حیوانی با روغنهای گیاهی برای پیشگیری از بیماریهای مزمن و مرگهای زودرس تأیید میکند.
محققان از دادههای سلامت جمعآوریشده بین سالهای 1990 و 2018 برای 60582 زن شرکتکننده در مطالعه سلامت پرستاران و 31801 مرد در مطالعه پیگیری متخصصان سلامت استفاده کردند. همه شرکت کنندگان در ابتدای مطالعه فاقد بیماری قلبی عروقی یا سرطان بودند و هر چهار سال یک بار پرسشنامه های غذایی را تکمیل کردند. در طول دوره مطالعه، 36856 نفر فوت کردند.
از شرکت کنندگان پرسیده شد که چقدر از روغن زیتون در سس های سالاد، اضافه شده به غذا یا نان، یا در پخت یا سرخ کردن استفاده می کنند. بر اساس یافته ها، افرادی که در بالاترین رده مصرف روغن زیتون (بیش از هفت گرم در روز) قرار داشتند، 19 درصد کمتر در معرض خطر مرگ و میر کلی و بیماری های قلبی عروقی، 17 درصد خطر مرگ و میر ناشی از سرطان، 29 درصد خطر مرگ و میر نورودژنراتیو کمتر بودند. و خطر مرگ و میر تنفسی در مقایسه با افرادی که هرگز یا به ندرت روغن زیتون مصرف نکرده اند، 18 درصد کمتر است.
در مقایسه با مارگارین، کره، سس مایونز یا چربی لبنی، استفاده از روغن زیتون با خطر کمتر مرگ و میر کلی و علت خاص همراه بود، اگرچه در مقایسه با استفاده از روغن زیتون با سایر روغن های گیاهی، کاهش خطر قابل توجهی مشاهده نشد.
Guasch-Ferré گفت: پزشکان باید به بیماران توصیه کنند که چربیهای خاصی مانند مارگارین و کره را با روغن زیتون جایگزین کنند تا سلامت خود را بهبود بخشند. “مطالعه ما به ارائه توصیه های خاصی کمک می کند که درک آنها برای بیماران آسان باشد و امیدواریم آنها را در رژیم غذایی خود اجرا کنند.
انتهای پیام/